Design Factory

Design Factory on tuotekehityksen kokeilualusta, joka tuo yhteen alan opiskelijat, opettajat, tutkijat ja yritysten asiantuntijat. Se on uudenlainen tila – opetuksen ja tutkimuksen tehdasrakennus – ja tilaan pedagogisin perustein kytketty toimintafilosofia käytännön menetelmineen. Aalto-yliopistono Design Factoryn taustalla ovat vuosien aikana käynnistetyt ja jo toimivat kurssit, ohjelmat ja tutkimusyhteistyö. Näitä ovat mm. Future Lab of Product Design (FLPD), International Design Business Management (IDBM), Product Development Project (PDP) ja Helsinki School of Creative Entrepreneurship (HSCE)

Design Factoryn arkkitehtuuri, toimintamuodot ja menetelmät tukevat tieteidenvälistä, ongelmalähtöistä projektioppimista ja -tutkimusta. Teoria kohtaa käytännön pajassa: yhteiset suuret protoverstaat, näyttelytilat, kirjasto- ja oleskelutilat muodostavat monikäyttöisen kohtaamispaikan. Pajan ryhmätyö- ja huonetilat suunnitellaan joustavaan 24/7-käyttöön, ja myös yritykset voivat hyödyntää tiloja avoimen innovoinnin periaatteella.

Design Factorylla halutaan vauhdittaa opetus- ja toimintakulttuurin muutosta ja luoda konkreettinen, inspiroiva esikuva muille, myöhemmin alkaville innovaatioyliopiston hankkeille. Design Factoryn arkkitehtuuri, toimintamuodot ja menetelmät tukevat tieteidenvälistä, ongelma- ja projektipohjaista oppimista ja -tutkimusta.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 29.12.2015.